Oroare la Paris! Un profesor a fost decapitat: arătase caricaturile lui Mohamed în clasă

Un profesor a fost decapitat la Paris. Vinovatul ar fi un tânărul de 18 ani, acuzat de crimă, scrie le Parisien, citând surse apropiate anchetei. Înainte de a fi ucis de poliție  ar fi strigat „Allah Akbar”. Profesorul le arătase băieților caricaturile lui Mohammed. Presupusul autor al decapitării unui profesor de lângă Paris a  revendicat crima pe Twitter cu fotografiile gestului nebun. Într-unul din posturi, relatează Le Figaro, el i-ar fi scris:

Lui Macron, conducătorul necredincioșilor, ți-am executat unul dintre câinii tăi ai iadului”. Atacatorul și-ar fi revendicat responsabilitatea pentru atac în numele grupului al Ansar. Site-ul citează surse de poliție, potrivit cărora suspectul este un cetățean rus de credință musulmană, născut la Moscova în 2002. A făcut parte dintr-o bandă din Eragny, orașul în care a fost ucis. Unul dintre membrii bandelor este listat ca islamist radical.

Citește și Schimbările climatice ar fi putut cauza dispariția a 5 specii umane

Patru persoane, inclusiv un minor, au fost oprite de poliție aseară după decapitarea profesorului de istorie de lângă Paris, relatează presa franceză, citând surse judiciare. Aceștia ar fi oameni apropiați de familia atacatorului.

Figaro scrie că profesorul de Istorie și Geografie a fost amenințat de unii părinți pentru că ar fi arătat caricaturi ale lui Mahomed la curs. Potrivit mărturiei unui tată al unui student , profesorul era „un om drăguț și amabil” . În  acea ocazie, băieții musulmani au fost eliberați din clasă, astfel încât să nu fie deranjați de imagini.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *