Părinții unui copil bolnav de cancer pe creier refuză chimioterapia pentru a-și trata copilul cu ulei de canabis

Tatăl copilului, fost consumator de canabis recreativ, este convins că această cură experimentală va aduce mari beneficii copilului. Povestea incredibilă a avut loc în Țara Galilor și a fost relatată de unele ziare britanice.

Conform celor reconstruite de presa britanică, William, acesta este numele copilului de doar 15 luni, avea o tumoare „ mare cât o minge de tenis” în jurul tulpinii creierului. Transportat la Spitalul Universitar Cardiff din Țara Galilor, copilul a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar medicii au reușit să îndepărteze 85% din masa canceroasă. Pentru a reduce și restul de 15 la sută, medicii au recomandat părinților copilului să-și supună copilul la chimioterapie și radioterapie. Cu toate acestea, părinții copilului Tom și Kylie au respins această opțiune, preferând să utilizeze ulei de canabis.

Citește și Magie și vrăjitoare: satul în care se refugiază femeile acuzate de magie neagră

Intervievat, tatăl și-a motivat refuzul cu următoarele cuvinte. „William mai are un an de trăit. Dacă ar fi supus chimio și radio,  i-ar prelungi viața de aproximativ doi-trei ani, poate chiar patru, dar ar suferi enorm ”. Tom, care este un fost consumator de canabis recreativ, susține că a studiat efectele benefice ale uleiului de cannabis în ultimii ani. De asemenea, bărbatul este convins că marile descoperiri în acest domeniu sunt îngreunate în mod continuu de companiile farmaceutice.

„Poate că voi fi un catalizator pentru schimbarea lucrurilor”, a spus tatăl micului William.

Cu toate acestea, experții chestionați de ziarele engleze au confirmat că nu există nicio dovadă științifică potrivit căreia terapiile alternative pot vindeca cancerul sau cel puțin încetinirea creșterii acestuia.

 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram