Primul caz în lume: o femeie se vindecă de Covid dar se îmbolnăvește din nou și moare

O femeie  de 89 de ani din Olanda este prima persoană care și-a pierdut viața după o a doua infecție cu coronavirus, relatează The Telegraph scrie, referindu-se la documente publicate de Oxford University Press.

Femeia a avut macroglobulinemia lui Waldenström – o formă rară de limfom non-Hodgkin – care a subminat grav sistemul imunitar. Pacienta a avut inițial tuse și febră mare. A fost internată în spital, a fost testată pozitiv unde a fost externată după 5 zile din cauza regresiei substanțiale a simptomelor. După 59 de zile și la 2 zile după începerea unui tratament de chimioterapie, femeia s-a plâns de tuse, febră și dificultăți de respirație: testul a dat  rezultatul pozitiv.

Citește și Coronavirus: Olanda se îndreaptă spre închiderea totală a restaurantelor

Testul pentru prezența anticorpilor a dat un rezultat negativ după 6 zile de la pozitivitate. După 8 zile, condițiile s-au deteriorat în mod substanțial . După alte 2 săptămâni, femeia a decedat. Cercetătorii, pe baza analizei probelor de sânge, consideră că,  compoziția genetică a virusului s-a schimbat între primul și al doilea episod de infecție cu Covid.

Citește și :  Covid, primul caz de reîmbolnăvire în SUA: un tânăr 25 de ani s-a îmbolnăvește de două ori, a doua oară a fost mai grav

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *