Regele Thailandei și-a eliberat concubina renegată: era închisă închisoare pentru trădare

Regele Thailandei Maha Vajiralongkorn, cunoscut și sub numele de Rama X, continuă să facă a ajuns iar pe primele pagine ale ziarelor privind  evenimentele dincolo de tronul său. În ultimele zile și-a eliberat concubina oficială, Niramon Ounprom, care fusese demisă din rolul său în octombrie 2019 și  închisă în închisoare. Motivul? Acuzația împotriva ei a fost aceea de lipsă de respect față de codul de conduită real și de neloialitate. Potrivit lui Rama X, de fapt, concubina își trădase ambiția și ar fi încercat să ajungă la același nivel cu regina Suthida. Din acest motiv,  fusese renegată și închisă.

Descoperire fără precedent ! Coronavirus: o substanță naturală îl ucide

Acum, însă, situația s-a schimbat. În Monitorul Oficial thailandez din 29 august scrie că, din moment ce Niramon Ounprom este considerată „ireproșabilă”, un ordin regal a ordonat să i se acorde din nou titlul nobil de concubină regală cu numele de Sineenat Bilaskalayani. Decizia a fost luată de la reședința germană unde regele s-a mutat de mult.

În august 2019, Niramon Ounprom a fost prima care a primit titlul de concubină oficială a unui rege al Thailandei după aproape un secol. Acum, după o perioadă turbulentă în relațiile cu regele Rama X, se pare că între cei doi s-a așternut liniștea.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit