Robert Levinson, fostul agent FBI dispărut în urmă cu 13 ani în timpul unei operațiuni neautorizate de CIA în Iran, a murit

Guvernul Statelor Unite a ajuns la concluzia că Robert Levinson, un fost agent FBI dispărut în Iran în 2007  în timpul unei operațiuni neautorizate a CIA, a murit în timp ce se afla în custodia autorităților iraniene. Știrea a fost anunțată miercuri de familia lui Levinson, printr – o declarație postată pe Facebook: „Nu știm când sau cum a murit; știm doar că a fost înainte de pandemia coronavirusului. ”

Levinson dispăruse în timp ce se afla pe insula iraniană Kish din Golful Persic. Potrivit unei anchete a Associated Press , acesta participa la o misiune neautorizată înființată de o echipă de analiști CIA, care îl plătiseră pentru a strânge informații.

Citește și Regina Elisabeta, Nostradamus, profeție tulburătoare: „Va muri de un virus în 2020”

Levinson a fost considerat primul cetățean american care a fost ținut ostatic cel mai mult din istoria țării. De cazul dispariției sale a scris New York Times , provocând un enorm scandal  în cadrul CIA și care a dus atât  la concedierea a cel puțin trei analiști cât și rescrierea regulilor de conduită a analiștilor în ceea ce privește misiunile străine.

Nici guvernul SUA, nici CIA nu au recunoscut niciodată că Levinson, în momentul dispariției sale,  lucra pentru agenția de spionaj , după cum au confirmat în schimb prieteni și rude. Nici guvernul iranian nu a recunoscut că l-ar fi  răpit sau arestat Levinson. Levinson ar fi împlinit 72 de ani în această lună.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram