Rusia îl trimite în spațiu pe ”Fedor”, primul robot umanoid

Așteptat la Stația Spațială Internațională (ISS), este capabil să interacționeze cu astronauții și să efectueze lucrări de precizie

Pe Stația Spațială Internațională (ISS) va fi în curând un robot antropomorf, capabil să interacționeze cu astronauții și să efectueze lucrări cu o anumită precizie: el este Fyodor (Fedor), primul umanoid proiectat în Rusia cunoscut și sub numele de Skybot F-850.

Un bătrân de 74 de ani a fost arestat după ce a castrat un bărbat întâlnit pe un site fetişist pentru ”eunuci”

Potrivit  CBCNews, robotul va decola de la Baikonur la bordul unei navete spațiale Soyuz MS-14. Fedor ar trebui să poată „recunoaște și reproduce limbajul uman” pentru a face schimb de informații cu astronauții. Cosmonautul rus Aleksandr Skvortsov va avea grijă de el la bordul ISS.

Robotul poate efectua unele sarcini în modul automat, dar să imită și mișcările unei persoane. Purtând un exoschelet conectat la robot, este de fapt posibil să-i impună mișcările lui Fedor. Chiar și cele ale degetelor, ceea ce face ca robotul să poată folosi o șurubelniță sau o cheie. Potrivit unuia dintre designeri, Yevgheni Dudorov, umanoidul „va efectua până la șase experimente”, care dintre acestea, nu este clar, deoarece ”sunt secrete”,  explică Dudorov.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram