Salvati Copiii: Holera a a ucis mai mult de 193 de copii de la inceputul anului

Salvati Copiii: Holera a a ucis mai mult de 193 de copii de la inceputul anului

În Yemen, cel puțin 193 de copii au murit de holeră de la începutul anului. În primele șase luni ale anului 2019, s-au înregistrat aproape 440.000 de cazuri suspecte, dintre care aproximativ 203.000 dintre copiii cu vârste sub 15 ani, un număr care a depășit deja numărul anului precedent.

 

Lupta pentru a învinge holera în țară este departe de a fi câștigată, iar sezonul ploios  agravează în continuare situația. Inundațiile deja în curs de desfășurare  ar putea duce la o nouă epidemie.

 

În primele șase luni ale acetsui an , în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, persoanele care și-au pierdut viața din cauza holerei este de nouă ori mai mare. În plus, peste 9 milioane de fete și băieți nu au acces  la apa potabilă, din cauza unui conflict care a făcut ca majoritatea instalațiilor de apă curată și de salubritate să nu mai funcționeze.

 

De asemenea, disponibilitatea combustibilului este foarte precară, limitând astfel în mod serios posibilitatea pompării canalelor și colectării deșeurilor, cu riscul ca zonele mari ale țării să devină teren fertil pentru dezvoltarea bolilor infecțioase, cum ar fi holera, care sunt transmise prin apă.

 

Epidemiile se răspândesc cu ușurință din cauza unui sistem de îngrijire a sănătății și a serviciilor de igienă care au suferit o prăbușire și au lovit o populație din ce în ce mai vulnerabilă din cauza malnutriției. Doar jumătate din instituțiile sanitare funcționează în prezent în Yemen, restul sunt închise sau funcționează doar parțial.

 

Numai sfârșitul războiului din Yemen va putea servi la protejarea copiilor împotriva răspândirii holerei. Din acest motiv, Organizația Salvați Copiii solicită părților la conflict să reînceapă tratativele de la Acordul de la Stockholm din decembrie anul trecut și să se angajeze într-o pace durabilă.

Te-ar putea interesa și A ucis 130 de persoane: Franta condamnata sa-i plateasca daune pentru conditiile de detentie

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook