Scandal in Franta: Homari si sampanie din banii publici, un ministru a demisionat

Scandal in Franta: Homari si sampanie din banii publici, un ministru a demisionat

François de Rugy a demisionat din funcția de ministru al Ecologiei franceze, cedând sub presiunea investigației site-ului de investigație Mediapart, care descrie hambarul generos și cina scumpă de vin, precum și costul articolelor luxoase extravagante iar politicianul ar plăti cu bani publici când era președinte al Adunării Naționale. Scandalul care îl vede pe cel de al doilea al Franței ca protagonist, după prim-ministrul Édouard Philippe, lovește direct în președintele francez Emmanuel Macron și deschide noi tensiuni cu Gilbert Jaunes.

 

 

Mediapart publicase fotografii ale politicianului și ale soției sale, jurnalista Séverine Servat de Rugy, în timp ce savurau șampanie și homari la o petrecere de Ziua Îndrăgostiților, când era purtător de cuvât  în Parlament între 2017 și 2018. Potrivit site-ului, mesele plătite din banii contribuabilii erau evenimente mondene; pentru politician făceau parte din munca sa. În plus, pentru Mediapart, De Rugy ar fi beneficiat de un apartament lângă orașul său de origine, Nantes, care a fost închiriat la un cost redus, destinat  în realitate persoanelor cu venituri mici.

 

 

Revelațiile au vorbit și despre un telefon auriu în valoare 500 de euro cumpărat soției sale cu banii de statui și restaurarea apartamentului lor cu 63 de mii de euro. Ultima lovitură, cel puțin din punct de vedere politic, ar fi fost răspândirea unei fotografii online:   unu  rând de homari așezați pe o farfurie în timpul unei cina la Casa de Rugy. Dar iată că Rugy a intrat în apărare: a anunțat un proces pentru calomnie împotriva Mediapart și a negat orice responsabilitate.

 

 

Săptămâna trecută, politicianul francez a spus că este alergic la crustacee și că nu-i plăce  șampania. O miciună cusută cu ață albă ?

Te-ar putea interesa și Un pedofil a abuzat de o fetita de 14 luni. Medicii : ” Cel mai ingrozitor abuz pe care l-am vazut vreodata”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook