Secretul longevității descoperit într-un vierme mic: vom trăi până la 500 de ani?

Secretul longevității descoperit într-un vierme mic.  Un grup de cercetători au reușit să prelungească viața unei specii de animale de cinci ori, crescând speranța de viață cu 500% .

Experimentele au fost efectuate de către biologi în Mount Desert Island Biological Laboratory și Buck Institute for Research on Aging , in colaborare cu Universitatea din Nanking, pe unele exemplare din Caenorhabditis elegans , un nematod adesea folosit pentru a studia cauzele și mecanismele ” îmbătrânirii ”, deoarece împart  multe din gene cu oamenii.

Acest vierme mic non-parazitar, cu o lungime mai mică de zece centimetri, trăiește în medie trei sau patru săptămâni, dar cercetătorii, acționând asupra ADN-ului său, au reușit să-l facă să supraviețuiască  timp de 14 săptămâni.

Citește și Incendiile din Australia: tone de mâncare aruncată de avioane pentru animale flămânde

Biologii au lucrat în special pe două gene, DAF-2 și RSKS-1, descoperind că o mutație care îi afectează este capabilă să acționeze sinergic asupra longevității , prelungind viața unei specii de animale de până la cinci ori .

Datorită acestei descoperiri, vom trăi și noi până la 500 de ani? Cel mai probabil nu (sau nu încă), dar rezultatele studiului, publicate în revista Cell Reports , deschid  noi  orizonturi pentru a crea medicamente și tratament anti-îmbătrânire eficiente .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram