Siria, kurzi: „Se presupune utilizarea napalmului și a fosforului alb în raidurile turcești”

Siria. Kurzii cer organizațiilor internaționale să investigheze câmpul de luptă și să vadă dacă unele arsuri grave raportate de unii locuitori din Sari Kani sunt atribuibile armelor neconvenționale . Suspectul este că Turcia folosește de fapt napalm și muniție albă cu fosfor . Ankara respinge toate acuzațiile împotriva expeditorului, susținând că milițiile Ypg vor folosi arme interzise.

Copiii albinoși nu au pace nici în mormânt: oasele unui copil furate pentru magie neagră

„Ne este foarte teamă că armele interzise sunt folosite împotriva populației din nordul orașului sirian Sari Kani (Ras al-Ain). Leziunile pe care le tratăm în spitale nu sunt deloc leziuni normale ”, a relatat dr. Manal Mohammed , șeful consiliului de sănătate Rojava miercuri seară, 16 august 2019 .

Medicul anticipează radiodifuzorul rudaw.net: „Comisia noastră de sănătate investighează în prezent pentru a afla ce tip de armă a fost folosită . Cert este că rănile pe care le tratăm nu sunt deloc normale ”.

Suspiciunea serioasă este că armata turcă a folosit, de fapt, arme neconvenționale și interzise internațional împotriva populației kurde , cum ar fi napalm și muniție de fosfor alb .

O mămică a murit imediat după ce a născut: încercând să-i scoată placenta, medicul i-a smuls uterul

Cu toate acestea, ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, a negat prompt orice acuzație. Într-o declarație publicată joi, 17 octombrie către agenția de știri Anadolu, ministrul a subliniat: „ Turcia nu are arme chimice în inventarul său , toată lumea știe”.

Între timp, pe rețelele de socializare, Agenția de știri Hawar (serviciul de știri kurd) a lansat un videoclip în care arată copiii cu arsuri severe pe fețe și pe tot corpul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram