Spania a declarat starea de urgență

Primul ministru spaniol Pedro Sánchez a semnat o stare de urgență pentru în toată Spania pentru a opri infecția cu coronavirus. A intrat în vigoare de aseară pentru următoarele 15 zile. Acesta prevede o stare de asediu  la nivel național între orele 23:00 și 6:00 și interzicerea adunărilor mai mult de șase persoane care nu locuiesc împreună. Guvernul garantează regiunilor o anumită autonomie.

Regiunile pot lua decizii în privința orarului începerii stării de asediu  în caz de nevoie. Închiderea nu se aplică în Insulele Canare, unde situația este sub control și unde se speră să mențină turismul în viață. Sánchez a spus că scopul este acela de a aduce infecțiile bi-săptămânale la 25 la fiecare 100 de mii de locuitori: acum sunt aproape 400.

Citește și Elveția, internările în terapiile intensive, refuzate persoanelor în vârstă în caz de supraaglomerare

Guvernul poate impune starea de urgență timp de 15 zile, iar pentru a o prelungi are nevoie de aprobarea Parlamentului. Sánchez a declarat că va cere prelungirea stării de urgență pentru următoarele șase luni. Dacă situația epidemiologică se va îmbunătăți, starea de urgență va fi ridicată mai repede. Aceasta este a treia stare de urgență declarată de Spania de la începutul pandemiei, după cea din 14 martie care a introdus blocarea națională și cea din octombrie pentru a închide capitala Madrid , unde infecțiile crescuseră îngrijorător.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 5