Studiu SUA: ferestrele deschise în clasă ucid 70% din viruși

Ferestre deschise pentru a dispersa până la 70% din particule de virus și pentru a încetini răspândirea lor. Fizicienii au calculat cum se reduce circulația noului coronavirus la școală, în sălile de clasă. Studiul publicat  în revista Physics of Fluids, se datorează fizicienilor de la Universitatea Americană din New Mexico. Studiul transportului de aerosoli și picături de salivă în medii închise poate ajuta la stabilirea unor măsuri eficiente pentru a contracara răspândirea virusului Sars-CoV-2.

Autorii notează că unul dintre cele mai importante medii pentru a înțelege mai bine răspândirea particulelor de virus este clasa. Cercetătorii au folosit un model de dinamică a particulelor fluide pentru a explora transportul aerosolului într-o sală de clasă cu aer condiționat. S-a constatat că distribuția aerosolului în cameră nu este uniformă, datorită aerului condiționat și poziției și că, potrivit unuia dintre autori, Khaled Talaat, „particulele pot fi transmise cu respirația unui student la birourile sau hainele altor elevi, chiar dacă sunt ținute la o distanță de 2,4 metri „.

Citește și Pentru Atlantic este un an plin de furtuni

Potrivit lui Talaat, „poziția elevului în clasă afectează probabilitatea de a transmite particule altora și de a le primi”. Cu toate acestea, s-a constatat că „aproape 70% din particule părăsesc încăperea când ferestrele sunt deschise”. În plus, a adăugat expertul, cercetarea arată că „aerul condiționat îndepărtează până la 50% din particulele eliberate în timpul expirației și conversației, dar restul se depun pe suprafețele din interiorul încăperii ajungând din nou în aer „.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook, Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 5 =