Studiul din Japonia: Coronavirusul supraviețuiește pe pielea umană timp de 9 ore

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină Prefecturală din Kyoto din Japonia au descoperit că coronavirusul poate supraviețui pe pielea umană timp de aproximativ nouă ore , ceea ce este semnificativ mai lung decât virusul gripal.

Studiul , publicat  în revista   Clinical Infectious Diseases , la 3 octombrie, a fost un efort comun între Departamentul de Boli Infecțioase al universității, Departamentul de Gastroenterologie si Hepatologie Moleculara si Departamentul de Medicină Legală, în vederea sublinierii importanței spălării mâinilor.

Deoarece aplicarea directă a unui agent patogen extrem de contagios pe pielea unui om viu este periculoasă, testele a fost făcut pe cadavrele umane la o zi după moarte. Potrivit cercetătorilor, virusul gripal poate supraviețui pe pielea umană timp de 1,8 ore .

Citește și Vaccinul împotriva Covid: efectele secundare în timpul testelor Moderna și Pfizer

Faptul că SARS-CoV-2 poate supraviețui pe pielea umană 9 ore crește riscul de transmitere de contact accelerând astfel pandemia. Igiena corectă a mâinilor este importantă pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2 „, potrivit studiului.

Atât coronavirusul, cât și virusul gripal de pe suprafețe au fost complet eradicate în decurs de 15 secunde de la utilizarea etanolului (80%), care se găsește în dezinfectantele comune pentru mâini. Agenția SUA pentru Protecția Mediului a aprobat Clorox’s Original Pine-Sol Multi-Surface Cleaner ca un dezinfectant eficient împotriva COVID-19 în septembrie, adăugându-l la lista  de produse care pot fi utilizate pentru combaterea COVID -19 .

Potrivit Harvard Medical School, COVID-19 poate supraviețui pe mai multe suprafețe de ore sau zile : până la patru ore pe cupru, până la 24 de ore pe carton și până la două sau trei zile de oțel inoxidabil și din material plastic.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *