SUA, homari drogați cu „marijuana”: ”Suferă mai puțin”

Un restaurant american droghează homarii cu canabis înainte de a-i băga în apă clocotită. „Suferă mai puțin”, spune proprietarul. Dar ultimul cuvânt îl au clienții …
Droghează homarii înainte de a-i găti, pentru a-i face să sufere mai puțin și pentru a face carnea prețioasă și mai gustoasă. Ideea i-a venit proprietarului unui cunoscut restaurant american, Charlotte’s Legendary Lobster Pound , situat în statul Maine , unde canabisul este legal, scrie BBC.

O femeie și-a incendiat soțul după ce a aflat că a abuzat de fiica ei de 7 ani

O alegere curajoasă, cea a lui Charlotte Gill , având în vedere că metoda cea mai folosită de bucătarii din întreaga lume pentru a găti crustacee este aceea de a-i fierbe când sunt încă în viață. În ciuda mai multor studii științifice au arătat că, atât crabi și creveți sunt capabili să experimenteze durere. Și totuși, la Legendary Lobster Pound nu au nicio îndoială: nu numai că,  consumul de homari sedate nu au efect asupra calității , dimpotrivă, gustul este mai bun, evitând suferințele inutile pentru crustacee.

Cert este că, în 2013 un studiu publicat în Journal of Experimental Biology a documentat că,  mișcările crustaceelor ​​când sunt cufundați în apă clocotită nu sunt deloc reflexe automate – după cum susțin mulți bucătari – ci reacții din cauza durerii .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram