„SUA riscă jumătate de milion de decese până în februarie”

Statele Unite riscă să aibă 395.000 de decese prin coronavirus până la 1 februarie 2021. Victimele ar putea crește până la jumătate de milion dacă măsurile de distanțare socială ar fi omise. Acesta este cadrul subliniat de modelul care – după cum raportează CNN – l-a dezvoltat Institutul pentru Metrică și Evaluare a Sănătății al Școlii de Medicină a Universității din Washington.

În prezent, numărul victimelor epidemiei din SUA au ajuns aproape 214.000, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins. Prin urmare, în următoarele 3 luni și jumătate, țara ar putea înregistra alte 181.999 de decese.

Citește și Coronavirus, studiu: cei care nu folosesc masca au capacități cognitive reduse

În special, la jumătatea lunii ianuarie, se așteaptă ca bilanțul zilnic să marcheze aproximativ 2.300 de decese zilnice. Proiecțiile iau în considerare măsurile actuale în vigoare. Dacă dispozitivele de distanțare socială și de protecție nu vor fi luate în serios, modelul prezice 502.852 de decese până la începutul lunii februarie. Pe de altă parte, dacă 95% din populație ar purta măști, numărul victimelor s-ar reduce cu 79.000, iar decesele zilnice ar fi de 1.400.

Discursul poate fi aplicat și la nivel global. Modelul presupune 2,48 milioane de decese în întreaga lume începând cu 31 ianuarie: utilizarea sistematică a măștilor de către 95% din populația lumii ar salva peste 750.000 de vieți.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *