SUA, uraganul Laura este înfricoșător: „Mai puternic decât Katrina”. Vânturi de peste 240 km / h

Uraganul Laura, care trece de câteva zile în Statele Unite, continuă să fie înfricoșător. Astăzi dimineață furtuna a lovit malul de lângă granița Texas-Louisiana cu vânturi care depășesc 240 de kilometri pe oră, acum Laura se apropie de categoria 5. Este o furtună de proporții istorice, cu viteza vântului care depășește cu mult uraganul Katrina din 2005. Meteorologii se tem de inundații   și de daune extreme în următoarele ore.

„Laura este un uragan formidabil”, a declarat Centrul Național de Uragane și ar putea ridica valuri de furtună cu vânturi extreme și inundații instantanee. Riscul, în următoarele ore, este ca valurile să crească de până la șase metri.

Uraganul Laura este înspăimântător, 500 de mii de persoane evacuate în SUA

Președintele american, Donald Trump , a solicitat populațiilor din zonele de risc să „asculte autoritățile locale”, deoarece furtuna este „foarte periculoasă și se intensifică rapid”. Evacuările sunt complicate din cauza urgenței de Coronavirus. Guvernatorul Texas, Greg Abbott, a îndemnat familiile care pot și își permit să găsească adăpost în hoteluri și moteluri pentru a promova distanțarea socială.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

54 − 48 =