Sushi: o mâncare bună dar foarte periculoasă!

Sushi, mâncare tipică din bucătăria japoneză,  a devenit una dintre mâncărurile preferate ale  tinerilor, dar trebuie avut mare grijă

Potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal, consumul de sushi crește incidența infecției parazitare. Un bărbat a ajuns la spital, cu  dureri abdominale, febră și vărsături, simptome care au început cu o săptămână în urmă După o endoscopie, medicii au găsit larvele Anisakis în stomacul lui. Lucrurile au devenit mai clare atunci când pacientul a declarat că a mâncat de recent sushi.

Din păcate, pentru tratamentul paciențior infectați cu această larvă, singura metodă eficace pentru a elimina viermele este endoscopia sau chirurgiaCercetătorii au demonstrat că în 25 dintre cazurile în care persoanele au fost infectate de această larvă, toți aveau o alimentație bogată în sushi.

sushi 1Ministerul Sănătății din Japonia a emis un avertisment în ce privește creșterea infecției cu Anisakis.

Acest copil suferă de cancer și face brelocuri de chei pentru a-și plăti tratamentul medical

Potrivit revistei Japan Times, numărul victimelor cazurilor a crescut de la 79 în 2013 la 126 în 2016. Pentru a avea o idee clară, în 2004 au existat doar patru cazuri. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să nu mai mâncați sushi, dacă vrei. Guvernul japonez recomandă ca peștele se se încălzească  timp de un minut la o temperatură de peste 60 de grade, pentru a elimina larvele parazit.

Recomandările agenției americane pentru Standardele privind calitatea produselor alimentare (FSA) sunt aceleași cu recomandările guvernului japonez.
Potrivit organizației, peștele crud sau ușor preparat ar trebui înghețat timp patru zile la o temperatură de cel puțin -15 ° C

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram