Talcul cancerigen, Johnson și Johnson condamnat la o maxi despăgubire de 2,1 miliarde de dolari

Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson va trebui să plătească  2,1 miliarde de dolari daune din cauza talcului care a fost recunoscut drept responsabil pentru tumori . Verdictul a fost confirmat de Curtea de Apel din Missouri și a intrat în istorie: acum doi ani, despăgubirile acordate celor 22 de reclamanți și familiilor lor, însă, au fost mai mult decât dublă, adică 4,4 miliarde de dolari.

Într-adevăr, instanța a fost de acord că unii dintre ei nu ar fi trebuit să fie incluși în proces, deoarece se aflau în afara statului Missouri. Dar hotărârea de marți a confirmat daunele pe care grupul farmaceutic va trebui să le plătească pentru a „vinde cu bună știință produse care conțin azbest către consumatori”. Un purtător de cuvânt al grupului a declarat că va fi depusă o contestație împotriva deciziei Curții Supreme din Missouri.

O vedetă porno a fost arestat sub acuzația de viol

Reclamanții susțin că utilizarea de talc Johnson & Johnson pentru igiena personală a cauzat cancer ovarian. În mai grupul a anunțat că va înceta vânzarea acestui talc în Statele Unite și Canada, țări în care vânzările au scăzut din cauza schimbărilor de obiceiuri și neîncrederea față de produs și intenționează să îl vândă în alte țării ale lumii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki