Tantarii transmit un virus mortal care afecteaza creierul: simptomele

Țânțarii, virusul mortal transmis de înțepătura care afectează creierul. Aceasta este alarma dată de Departamentul de Stat pentru Sănătate din Florida din Statele Unite. Un virus transmis de țânțari care provoacă umflarea creierului și poate duce la moarte, a fost detectat în ultimile zile în Florida. A fost  denumită „encefalita ecvină estică”  Simptomele? Febră, cefalee, frisoane, diaree și iritarea pielii.

Citește și Scene de groaza: Un copil de 8 ani a murit dupa ce a fost impins sub un tren

 

„Sa înregistrat o creștere a activității bolii transmise de țânțari în zonele din Orange County”, au declarat oficialii Departamentului, adăugând că „riscul transmiterii la om a crescut”. În ultimii ani, în Statele Unite, media este de șapte cazuri raportate și boala este cunoscută ca fiind fatală pentru aproximativ treizeci la sută din pacienți. Acest lucru este declarat de către Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

 Citește și Un tata si-a ucis fiul de 5 ani: ”Este diavolul”. Judecatorul nu il condamna

 

„Cei mai expuși riscului sunt cei de peste 50 de ani și sub vârsta de 15 ani”, a declarat agenția pe site-ul său. „Infecția cu” encefalita ecvină estică „poate provoca două tipuri de boli: sistemice sau encefalitice. Aceasta din urmă provoacă umflarea creierului „. Persoanele care contractează virusul încep să observe, în general, simptome – inclusiv febră, cefalee, frisoane, diaree și iritarea pielii – aproximativ 4-10 zile după ce au fost înțepate de un țânțar infectat.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram