Tedros Adhanom Ghebreyesus vorbește despre vaccin: ”Nu este suficient pentru a opri pandemia”

”Vaccinul nu este suficient pentru a pune capăt pandemiei de Covid”.  Avertismentul vine de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus , la o conferință de presă la Geneva, a vorbit despre necesitatea ca populația să continue să respecte măsurile de restricție.

„ Vaccinul singur nu poate fi suficient pentru a opri pandemia ” , a explicat Tedros Adhanom Ghebreyesus . „ Completează și celelalte instrumente pe care le avem, nu le va înlocui ”. Prin urmare, sfârșitul pandemiei nu va coincide cu sosirea vaccinului. „ Vor trebui efectuate în continuare controale, oamenii vor trebui fi în continuare testați, izolați și tratați”

Prin urmare, directorul general al OMS a cerut să se păstreze calmul. Entuziasmul pentru cursa vaccinurilor nu oferă niciun avantaj, dimpotrivă riscă să umbrească respectarea reglementărilor de restricție. Acest lucru se datorează în principal faptului că multe țări se confruntă cu ușoare îmbunătățiri . „ Nu este momentul să ne bucurăm ” , a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus .

Citește și Coronavirus Austria: Kurz anunță testarea în masă a întregii populații

„ În timp ce continuăm să primim știri încurajatoare despre vaccinuri , rămânem cu prudență optimiști cu privire la potențialul ca noile instrumente să înceapă să sosească în următoarele luni. Inițial, cantitățile de vaccinuri vor fi limitate și, prin urmare , vârstnicii și persoanele cu risc vor avea prioritate ”.

Și continuă: „ Sperăm că acest lucru va reduce numărul de decese și va permite sistemelor de sănătate să reziste”, dar „acest lucru va lăsa încă mult spațiu pentru acțiunea virusului ”. Din acest motiv, concluzionează, „ este prematur ca guvernele să ia în considerare reducerea măsurilor de izolare ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 1 =