Teribilă tragedie în Afganistan: unde 15 persoane au murit strivite în timp ce solicitau documentele necesare pentru expatriere

O tragedie teribilă a avut loc în Afganistan , unde 15 persoane, inclusiv 11 femei, au murit strivite de mulțimea care se înghesuia pentru a solicita documentele necesare pentru expatriere. O dramă  pe stadionul din orașul Jalalabad , capitala provinciei Nangarhar.

Citește și Masacru de imigranți pe mare: cel puțin 15 morți

Pentru a împiedica mulțimile să se adune la consulat pentru a solicita documente, oamenii au fost trimiși la stadionul de fotbal . Zeci de mii de oameni s-au adunat  pentru a solicita viza necesară pentru a pleca în Pakistan. Nimeni nu a controlat situația și, ca rezultat, oamenii au continuat să se adune până la tragedie. Potrivit poliției locale, tragedia s-a produs atunci când au putut părăsi stadionul și s-a creat un blocaj șa ieșirile deosebit de înguste, cu toți cei care împingeau cine era în față.

În mulțime, 15 persoane au fost zdrobite și au murit , în timp ce alte 13 persoane au fost rănite. 8 femei au ajuns în spital, iar unele sunt în stare gravă. Purtătorul de cuvânt al administrației provinciale din Nangarhar, Attaullah Khogyani , a declarat că erau „zeci de mii de oameni” prezenți pe stadion, în ciuda apelurilor de a nu se aglomera. Momentul retragerii documentelor întârziase , așa că nimeni nu a vrut să renunțe.

Autoritățile pakistaneze au oprit vizele timp de șapte luni din cauza pandemiei. Mai mult de două milioane de afgani trăiesc ca refugiați în Pakistan.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,   Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 1 =