Testul de sânge vă va spune dacă veți muri în 10 ani RoMondoNews24

Testul de sânge vă va spune dacă veți muri în 10 ani

Oamenii de știință au inventat un test de sânge care vă poate prezice șansele de a muri în următorii 10 ani.

Cercetătorii spun că testul are o precizie remarcabilă de 83% și ar putea fi folosit pentru a avertiza oamenii cât timp mai au de trăit, ceea ce îi va conduce să trăiască un stil de viață mai sănătos. Testul măsoară nivelurile de 14 „biomarkeri” din sânge care par a afecta riscul de deces. Acestea sunt asociate cu orice, de la imunitatea și controlul glucozei până la grăsimea și inflamațiile în curs de dezvoltare.

Oamenii de știință din Germania testat  zeci de mii de oameni și au descoperit că ar putea prezice cu exactitate „sănătatea actuală și vulnerabilitatea fizică” a unei persoane Ei speră că ar putea duce la un test de sânge care poate fi folosit într-o zi pentru a descoperi tratamentul exact al unui pacient. Experții au numit studiul „un pas interesant”, dar au subliniat că trebuie făcute mai multe cercetări înainte de a putea fi folosit cu adevărat în medicină.

Emoționant: un cățel a murit la 15 minute după ce stăpânul lui a pierdut lupta cu cancerul

Medicii  în general sunt capabili să spună cu aproximație dacă o persoană va muri pe baza unor boli precum tensiunea arterială și nivelul colesterolului. Cu toate acestea, nu a existat niciodată o modalitate de a evalua cu exactitate riscul mortalității cuiva în următorul deceniu. Oamenii de știință doresc acum să dezvolte teste care ar putea ajuta la determinarea tratamentului exacte al unui bolnav.

Studenții de la Institutul Max Planck pentru Biologie a îmbătrânirii au analizat sângele 44.168 adulți între 18 și 109 ani. Bărbații și femeile aveau toate originea europeană și erau implicați în alte studii. Cercetarea a analizat aceste date timp de 16 ani  iar în timpul studiului, 5.512 dintre participanți au murit.  Cercetătorul Dr. Joris Deelan a spus:

„Este un marker al sănătății actuale și al vulnerabilității fizice.  Dacă testul de sânge indică vulnerabilitatea ta fizică, dacă îți spune cât timp vei trăi  iar familia ta vede asta și îți schimbi stilul de viață , ai putea trăi de două ori mai mult.” Oamenii de știință vor efectua acum cercetări suplimentare în speranța că pot dezvolta un test de sânge care poate fi folosit într-o zi pentru a adapta tratamentul exact unui bolnav, inclusiv pentru a determina dacă un pacient este pregătit pentru o intervenție chirurgicală, sau dacă este prea riscant.

Sursa: Metro.uk

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, vă rog să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.