Tot teritoriul din nord Italiei a fost închis: Lombardia și alte 14 provincii închise prin decret

Lombardia și 13 provincii au devenit „zonă roșie”. Acest lucru a fost declarat de primul ministru al Italiei , Giuseppe Conte în cadrul unei conferințe de presă la ora 2.15 . Măsurile – care, potrivit premierului, sunt „improprii” de a defini drept crearea de zone roșii – interzic intrarea și ieșirea din Lombardia și provinciile Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro și Urbino, Veneția, Padova, Treviso, Novara, Asti și Alessandria, Verbano-Cusio-Ossola, Vercelli. Cu excepția celor care sunt în afara și doresc să se întoarcă în orașul de reședință.

Printre altele, măsura este luată pentru a „evita absolut orice mișcare în teritorii și în afara acestora, chiar și pe aceleași teritorii, cu excepția mișcărilor motivate de programul de muncă sau situații de urgență și din motive de sănătate. Întoarcerea în orașul de reședință este permisă. ” Decretul va fi aplicat începând cu 8 martie și va fi în vigoare până pe 3 aprilie.

Citește și Coronavirus, profeția lui Sylvia Browne: „Epidemie gravă în 2020”

Nu este recomandat niciun fel de mișcare pentru cei cu peste 37,5 febră și interdicția absolută a mobilității pentru cei aflați în carantină.

Guvernul ordonă și confirmă suspendarea unei serii de activități, de la conferințe medicale, excursii de educație școlară și discoteci. În timp se recomandă măsuri de siguranță, cum ar fi păstrarea distanței de un metru între persoane.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram