Tragedie în Mynamar! O mină de jad s-a prăbușit: 50 de morți și 200 de dispăruți

Drama în Mynamar, unde o mină de jad s-a prăbușit miercuri, 2 iulie. Bilanțul victimelor este extrem de grav : cel puțin 50 de oameni și-au pierdut viața și alte 200 sunt date dispărute. Presa locală a raportat că salvatorii au extras deja cadavrele victimelor, însă mulți mineri sunt încă dispăruți.

Prăbușirea minei de jad din Myanmar s-a produs în jurul orei 8 dimineața, ora locală, în apropierea satului Sate Mu, în municipalitatea Hpakant. Potrivit unui oficial local, U Dollar, prăbușirea a fost cauzată de ploile musonice care în ultimele zile au provocat și alunecări de teren și inundații în alte zone ale țării. În Myanmar, momentan, lipsesc cel puțin 200 de persoane.

Din cauza războiului din Siria, la fiecare 10 ore un copil este ucis

Această tragedie nu este un eveniment complet neașteptat. De ani buni  ecologiștii au denunțat defrișarea zonei în care s-a produs tragedia. Săpăturile din minele de jad în care sunt efectuate la adâncimi mari  au provocat nașterea bazinelor care în timpul musonilor se umplu cu apă și sunt supuse prăbușirii pereților abrupți care îi înconjoară.  Solurile din împrejurimi sunt defrișate și nu sunt reținute de vegetație.

Congo: în minele de cobalt unde copiii lucrează ca și sclavii

https://twitter.com/GautamGada1/status/1278569032816431111

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit