Trei „eroi” din Viena au salvat un polițist: sunt doi luptători turci și un palestinian

În urma atacului terorist de la Viena, trei tineri care se aflau în acea aseară în capitala Austriei cuceresc paginile ziarelor, unde sunt definiți  „eroi”. Ei sunt Mikail Özen și Recep Tayyip Gültekin, tineri luptători turci și musulmani MMA, care tocmai ieșiseră la o cafea în ultima seară dinaintea blocării și Osama Joda, un palestinian de 23 de ani. Cei trei, care  s-au trezit în mijlocul atacului terorist, li se atribuie titlul de eroi pentru că ajutat mai multe persoane. Printre alții și un polițist care se află  în terapie intensivă.

Am ajutat, pentru că a trebuit să o facem”, a spus  Özen într-un videoclip pe rețelele de socializare. „Noi, musulmanii de origine turcă, urâm orice fel de violență. Suntem pentru Austria, suntem pentru Viena. Respectăm Austria ”, a spus el după seara de teroare.

Mikail Özen și Recep Tayyip Gültekin au salvat mai întâi o doamnă în vârstă , apoi l-au dus pe ofițer într-o ambulanță.

Unul dintre ei a fost ușor rănit la picior și a spus că a evitat să meargă la spital pentru a nu fi „o povară”, având în vedere că alții ar fi avut mai mult nevoie de ajutor decât el. Tânărul de 23 de ani lucra la McDonalds din Schwedenplatz și a fost primul care l-a salvat pe polițist.

După cum a raportat presa din Viena, tânărul nu este necunoscut știrilor locale: anul trecut i s-a refuzat o casă pentru că era musulman. Înainte ca polițistul să fi dus în ambulanță  de cei doi luptători de arte marțiale, tânărul l-a târât pe agent în spatele unei băncii de beton încercând să-i oprească  sângerarea. ”Criminalul a tras de la aproximativ 20-30 de metri distanță. Era sânge peste tot ”, i-a spus el lui potrivit Kurier.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 2