Uganda: peste 90 de femei și fete victime ale traficului de persoane au fost salvate

Peste 90 de femei și fete din Uganda victime ale traficului de persoane peste granița cu Kenya au fost salvate și readuse  acasă. O maxi operațiune ale autorităților din Uganda și Kenya a avut loc în două suburbii din Nairobi pentru a elibera grupul.

Poliția din Uganda, citată de BBC News Africa, spune că aproape jumătate dintre ele sunt minore și unele au doar 13 ani . Fetele și femeile, readuse  în patrie, au fost ținute la sediul Direcției de Investigații Criminale din Kampala pentru verificări privind traumele suferite. O femeie originară din Uganda, despre care se crede că este capul traficanților, a fost arestată în Nairobi.

Citește și Kenya: au 15 ani și își vând corpul pentru a lupta împotriva ”rușinii menstruale”

În 2018, guvernul Ugandei a raportat că a investigat 286 de cazuri suspecte de trafic, comparativ cu 176 anul precedent. Tot în 2018, zece traficanți de persoane au fost condamnați.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, vă rog să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.