Un cutremur de 7.0 a avut loc în largul coastei insulei grecești Samos, cu efecte devastatoare și pe coasta turcă din apropiere

Un cutremur de 7.0 a avut loc în largul coastei insulei grecești Samos, cu efecte devastatoare și pe coasta turcă din apropiere . Șocul foarte puternic a fost resimțit la ora locală 11.51  la o adâncime de 10 km. Insula Samos, în Marea Egee, este situată foarte aproape de coasta Turciei.

Citește și Atacul de la Nisa, ultimele cuvinte ale uneia dintre femeile ucise: „Spune-le copiilor mei că îi iubesc”

Potrivit Institutului Geofizic al SUA (Usgs), epicentrul cutremurului a fost situat la 14 km de orașul de coastă Karlovasi, pe insula Samos, cu un hipocentru de 10 km adâncime. Cutremurul a fost resimțit până la Atena, la aproape 300 km distanță, potrivit presei elene. În  Izmir clădirile s-au prăbușit.

Mai multe clădiri s-au prăbușit în Smirna, pe coasta Mării Egee a Turciei, în urma cutremurului puternic cu magnitudinea de 7,0 înregistrat în Marea Egee și resimțit în mai multe provincii turcești, inclusiv Istanbul. Acest lucru a fost raportat de CNN turc, prezentând imagini cu dărâmături.

La fața locului au ajuns mai multe vehicule de salvare și pompieri. Prefecturile din Smirna și Istanbul au raportat că până în prezent nu există   victime. Prăbușirile sunt înregistrate în prezent în districtele Bayrakli și Bornova. Potrivit ministrului turc de interne Suleyman Soylu, cel puțin 6 clădiri s-au prăbușit, iar verificările sunt în curs de desfășurare în diferite zone ale provinciei. Un centru de coordonare a urgențelor a fost creat în Izmir, a  declarat prefectura.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

81 − = 71