Un episcop și preoții săi au fost evacuați și vor dormi pe stradă

Episcopul chinez Vincenzo Guo Xijin  „va dormi ca un om fără adăpost la ușa curiei și casei sale din Luojiang: ieri i-a fost înmânat ordinul de evacuare atât pentru el și cât pentru preoții care lucrează și trăiesc cu el ”. Acest lucru a fost anunțat de părintele Bernardo Cervellera, directorul AsiaNews, care explică că pentru a grăbi practica „ieri, lumina și apa au fost tăiate din clădire”.

„Oficial – spune Cervellera – evacuarea este dictată din motive de securitate. Un aviz pus în fața curiei explică faptul că clădirea – construită cu toate permisele de mai bine de 10 ani – nu respectă normele antiincendiu  și, prin urmare, trebuie închisă. În realitate, operația poliției este un gest de presiune față de episcop și preoții săi care refuză să semneze apartenența la Biserica „independentă”.

Citește și Intră cu SUV-ul în biserică și se oprește în fața altarului: ” Sunt posedat” / VIDEO

„Domnul Guo Xijin – explică părintele Cervellera – este una dintre„ victimele ”acordului sino-Vatican, ceea ce a făcut din eparhia de Mindong un fel de„ proiect pilot ”pentru punerea în aplicare a acordului și eliminarea excomunicării episcopului  Vincenzo Zhan Silu, la cererea papei Francisc . Guo Xijin, a fost de acord să fie retras din funcția de episcop auxiliar pentru a lăsa scaunul episcopului  Mgr Zhan.

Guo nu a semnat aderarea la Biserica ”independentă” și nu a fost recunoscută de guvern. Acum este retrogradat și este considerat o persoană fără adăpost și  migrant. Aceeași soartă o vor avea și alți  mulți preoți care refuză să semneze „.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram