Un hacker „etic” a reușit să pirateze contul de Twitter al președintelui american Donald Trump: a reușit din doar șase încercări

A intrat pe contul de Twitter al celui mai puternic om din lume în doar șase încercări. Faza a fost realizată de un cercetător olandez expert în securitatea computerelor care, în câteva minute, a descoperit parola, pe care a definit-o „ușoară”, parolă pe care o știa nimeni altul decât președintele Statelor Unite, Donald Trump

Bărbatul în vârstă  de 44 de ani nu este nou în acest tip de act, deoarece în urmă cu patru ani el a intrat pe contul președintelui descoperind că parola aleasă de Trump era youarefired  ( ești  concediat).

Citește și O femeie s-a dus să-și tatueze sprâncenele și a primit gratuit alte două

Astăzi, acel cont are 87 de milioane de urmăritori și conține, pe lângă tweet-urile publice, și mesaje private și informații confidențiale. Trump nu pare să fi învățat lecția: de fapt, parola folosită pentru conectare a fost la fel de simplă maga2020!, un acronim pentru campania prezidențială Make America Great Again.

Pe rețelele de socializare, expertul a fost poreclit hacker etic, deoarece nu-l intenționează să fure informații confidențiale, ci să demonstreze vulnerabilitatea contului: acum patru ani, acesta a raportat ​​autorităților, dar nimeni din Casa Albă nu-l ascultase.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 43 = 53