Vaccin anti-Covid, Pfizer: „90% eficient”

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de compania farmaceutică Pfizer este „eficient la 90%”. Acest lucru a fost anunțat de aceeași companie americană care încheie testarea antidotului pe oameni. Cifra, anunțată de președintele Pfizer, Albert Bourla, este chiar mai mare decât așteptările și augurează sosirea aproape iminentă a vaccinului anti-Covid. Cele anunțate de Bourla sunt primele concluzii ale datelor studiului  încă în curs, care trebuie publicate într-o revistă științifică.

Multinaționala farmaceutică ar putea primi autorizații urgente până în noiembrie și va continua cu producerea și comercializarea vaccinului cu primele 15-20 de milioane de doze care ar putea ajunge până la sfârșitul anului.

Citește și Melania părăsește Casa Albă, zvonuri despre un divorț de Trump

Dezvoltat de compania americană Pfizer, în colaborare cu biotehnologia germană BioNTech, vaccinul anti-Covid a fost dezvoltat în trei etape. Etapele unu și doi din studiu, care a avut loc în timpul verii, a măsurat producția de anticorpi la voluntari și, evident, siguranța produsului.

Faza 3, pe de altă parte, a fost utilizată pentru a calcula eficacitatea antidotului care, după cum s-a menționat, în acest caz este aproape de 90%. În timpul procesului, vaccinul a fost injectat la jumătate din voluntari, în timp ce cealaltă jumătate a primit un placebo. Au fost efectuate studii privind numărul de infectați care au fost înregistrați în cele două grupuri. În plus, nu au apărut reacții adverse la voluntari în timpul studiilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

42 − 32 =