Vaccin Covid, Vallance: „Nu va elimina virusul”

Potrivit omului de știință britanic Patrick Vallance, consilierul științific șef al guvernului, este puțin probabil ca vaccinul împotriva coronavirusului să oprească complet boala, despre care spune că va fi tratată ca gripă sezonieră în viitor .

Declarațiile medicului și omului de știință au fost rostite în fața comisiei parlamentare. „ Cred că este puțin probabil să ajungem cu un vaccin cu adevărat, aș spune că este probabil ca această boală să circule și să fie endemică ” , a subliniat el. Direcția în care vom merge atunci când vom fi vaccinați este în opinia sa cea a unei boli cu un control mai bun, cu șanse mai mici de infecție și cu o gravitate mai mică .

Citește și Coronavirus, regiunea italiană Lombardia solicită guvernului impunerea stării de asediu

În ceea ce privește momentul sosirii antidotului, Vallance a specificat Comitetului pentru strategia de securitate națională că, consideră că este puțin probabil ca acesta să fie disponibil pentru orice fel de utilizare comunitară pe scară largă înainte de primăvara anului 2021 . Sir Jeremy Farrar, director al fundației de cercetare medicală Wellcome Trust și membru al grupului științific consultativ al guvernului pentru situații de urgență (SAGE), a declarat că mai multe vaccinuri ar putea fi disponibile în mai puțin timp. În prezent, există trei procese în desfășurare în Marea Britanie . Printre cele dezvoltate de Universitatea din Oxford și produse în AstraZeneca, din care Europa are deja milioane de doze.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, s-a pronunțat, de asemenea, asupra acestei probleme. Vorbind în Camera Comunelor, el a spus că „ nicio tehnologie de vaccinare nu este sigură ”, dar  guvernul „trebuie să fie pregătit să distribuie un vaccin de îndată ce va fi disponibil ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

81 − 80 =