Vatican, o mie de abuzuri sexuale raportate într-un an: „Suntem copleșiți de plângeri”

„Pentru a prelucra toate documentele referitoare la plângerile privind abuzurile din 2019, de patru ori mai multe decât acum un deceniu, personalul ar trebui să lucreze șapte zile pe săptămână”

Biroul  care primește plângerile referitoare ale acuzațiile de abuz sexual de către clerici din Vatican, a înregistrat în acest an un număr record de o mie de cazuri raportate din întreaga lume, chiar și din acele țări care nu au mai auzit până acum. Acest lucru a fost anunțat de John Joseph Kennedy, șeful Secției Disciplinare a Congregației pentru Doctrina Credinței, precizând că fluxul imens de plângeri a „literalmente” copleșit personalul.

Citește și ”Să nu spui nimănui ” documentarul șocant despre preoții pedofili care a șocat Polonia / VIDEO

„Pentru a sustrage toate documentele referitoare la 2019, de patru ori mai multe decât acum un deceniu, personalul – a explicat Kennedy – ar trebui să lucreze șapte zile pe săptămână”. „În prezent asistăm la un tsunami de cazuri, în special din țări despre care nu am auzit niciodată”, a spus el, referindu-se la cele mai scandaloase cazuri din Argentina, Mexic, Chile, Italia, Polonia și Statele Unite.

„Presupun că dacă nu aș fi preot și dacă aș avea un copil abuzat, probabil că aș înceta să merg la biserică”, a spus Kennedy. Dar Vaticanul  s-a angajat să combată abuzurile și are nevoie doar de timp pentru a examina toate cazurile. „Îi vom examina din punct de vedere criminalistic și vom garanta rezultatul corect – a adăugat el. Nu este vorba despre recucerirea oamenilor, deoarece credința este ceva foarte personal. Dar, cel puțin, încercăm să oferim oamenilor șansa de a spune: ‘Poate că o să dăm bisericii o a doua șansă  ”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram