Viena, orașul a fost atacat în 6 puncte: atacul anunțat pe rețelele de socializare

Unul dintre suspecții teroriști din atacul de la Viena își anunțase acțiunea pe Instagram, relatează ziarul german Bild. În postarea sa, suspectul publicase mai multe fotografii în care apărea înarmat și jurase credință liderului statului islamic (Isis) Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi.

În total, teroriștii au lovit șase puncte în oraș în care au tras focuri  provocând 4 decese și mai multe răniți, au relatat oficialii locali , precizând că cele șase puncte ale orașului sunt Morzinplatz, Salzgries, Seitenstettengasse, Graben, Bauernmarkt și Fleischmarkt.

Citește și Bilanțul provizoriu al atacului din Viena, 17 răniți: 6 sunt în pericol de viață. Ministrul de Interne: „Terorist în fugă. Țineți-vă copiii acasă”

Potrivit agenției de știri APA, care îl citează pe ministrul de interne Karl Nehammer, teroristul ucis de poliția austriacă avea 20 de ani, originar din Macedonia de Nord și avea antecedente penale pentru asociere în fapte teroristice. În plus el avea și  cetățenia austriacă pe lângă cea a Macedoniei de Nord. A fost înarmat cu o centură explozivă și o armă automată, un pistol și o macetă pentru a înfăptui „acest atac ticălos asupra cetățenilor nevinovați„, a spus ministrul de interne.

Nehammer a mai anunțat că forțele de securitate austriece au percheziționat 15 case și u fost făcute mai multe arestări.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

79 + = 82