Vindecată la 107 ani: este cea mai în vârstă femeie care a bătut coronavirusul

Cornelia Ras are 107 ani și locuiește într-o casă de bătrâni din Olanda. După săptămâni de tratament, s-a vindecat. Nepoata: „Nu credea că are Covid, nu se simțea rău”

Este cea mai în vârstă persoană din lume care a învins noul coronavirus. Femeia are 107 ani și s-a îmbolnăvit de Covid-19 a doua zi după ziua ei de nașterea ei la mijlocul lunii martie. După săptămâni de tratament, Cornelia a fost acum declarată „vindecată oficial” de coronavirus.

Focarul a izbucnit în casa de bătrâni după ce oaspeții au participat la o slujbă religioasă. Astfel, 41 au fost infectate, inclusiv doamna Cornelia, iar 12 au murit. Pe 17 martie, femeia a început să prezinte primele simptome. După cum explică presa locală, femeia a avut febră și a tuse. Ea a fost imediat supusă unui tampon care a dat un rezultat pozitiv.

Coronavirus, scandal monstru în Olanda: „Inutil să salvezi persoanele în vârstă obeze și fumătorii, oricum vor muri în doi ani”

„Nu se simțea chiar așa de rău  așa că se îndoia că are coronavirus”, a explicat nepoata sa, Maaike de Groot, pentru ziarul olandez AD. „A păstrat calmul. A spus că, dacă va pleca, va fi bine și dacă va supraviețui, va fi la fel de bine”, a adăugat ruda.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram