Virusul din China, orașele Huanggang și Wuhan au fost puse în carantină: 25 de morți, 610 infectați

Orașele Huanggang și Wuhan au fost puse în carantină în încercarea de a împiedica răspândirea  epidemiei  noului virus care a ucis deja 25 persoane. Transportul public va înceta să funcționeze începând cu miezul nopții astăzi în Huanggang, în provincia Chineză Hubei, pentru a evita extinderea suplimentară a noii tulpini de coronavirus. Acest lucru a fost anunțat într-un comunicat al administrației orașului, al doilea ca mărime din provincie cu peste șapte milioane de locuitori.

„De la miezul nopții, 23 ianuarie, transportul de pasageri cu autobuzul și mașina va fi temporar suspendat, la fel ca și traficul feroviar . Locuitorii care nu au nevoi speciale nu trebuie să părăsească orașul”, se citește în declarație.

Citește și Coronavirus China: spitale din Wuhan în haos / VIDEO

Numărul de cazuri confirmate a depășit 600 și care s-a răspândit și în străinătate. Țările din întreaga lume au anunțat că vor examina călătorii pentru semnele  infecției. Wuhan, cu cei 11 milioane de locuitori, se află în centrul epidemiei și de unde se crede că a început epidemia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram