Virusul foamei este mai letal decât infecția: alarma Oxfam

Virusul foamei este mai letal decât infecția. În timp ce averile super-bogaților au crescut până la un record de 10,2 trilioane în mijlocul pandemiei, în unele dintre cele mai sărace țări din lume, virusul foamei este mai letal decât infecția. Ajutorul internațional necesar pentru a răspunde la unele dintre cele mai grave crize alimentare din lume s-a oprit la zero. În noul raport Mai târziu va fi prea târziu , Oxfam denunță că 55 de milioane de oameni, în 7 țări, sunt pe punctul de a muri de foame din cauza efectului combinat al conflictelor, al inegalităților extreme și al pandemiilor.

Există 7 țări cele mai afectate de criza alimentară din lume: Yemen, Nigeria, Burkina Faso, Sudanul de Sud, Afganistan și Republica Democrată Congo.

Citește și Copiii sirieni visează să moară, să ajungă în Rai și să nu mai sufere. Raportul Salvați Copiii

În cinci dintre acestea – în timp ce numărul persoanelor afectate de malnutriție extremă continuă să crească – finanțarea în sprijinul Planului de răspuns al Națiunilor Unite, de peste 10 miliarde de dolari, este încă la zero . Se întâmplă în Yemen, unde peste 7 milioane de oameni depind de ajutorul alimentar pentru a supraviețui. Peste 2 milioane în sudul țării sunt literalmente epuizați. În Nigeria, cu aproape 8 milioane de persoane afectate în nordul țării, devastate de ani de violență. În Burkina Faso și Somalia, unde în total aproape 7 milioane nu au suficientă hrană. În Republica Democrată Congo , unde alte 21 de milioane suferă de malnutriție severă.

În acest moment , țările bogate s-au angajat să aloce doar 28% din suma solicitată de Națiunile Unite, pentru răspunsul general la situația de urgență Covid din lume.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *