Whirpool retrage jumătate de milion de mașini de spălat în Marea Britanie: risc de incendii

Gigantul de electrocasnice Whirpool a început retragerea de pe piață a mai mult de jumătate de milion de mașini de spălat vândute în Regatul Unit și Irlanda, după ce a constatat că există pericolul de incendii bruște care ar putea implica utilizatori. Decizia drastică a fost luată după ce s-au raportat peste 80 de incendii care implică modele Indesit și Hotpoint.

Retragerea mașinilor de spălat se referă la modele proiectate de Indesit și Hotpoint Ariston și vândute ani de zile pe piața anglo-saxonă. Decizia drastică a venit după ce s-au raportat peste 80 de incendii care implică modele comercializate între 2014 și 2018. Problema se referă la sistemul de închidere a ușilor care, în urma unei utilizări îndelungate riscă să se incendieze.

Citește și : O fetiță de 10 ani a murit electrocutată: i-a căzut telefonul în apă în timp ce făcea baie

Whirlpool și-a cerut scuze pentru incident, explicând că clienților afectați că în schimbul mașinilor de spălat defecte li se vor oferi două posibilități: o înlocuirea cu un model cu o valoare egală sau o reparație gratuită . Procedurile de înlocuire și reparație vor începe la începutul noului an.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram