După ce a supraviețuit la două războaie mondiale și gripei spaniole, a murit la 108 ani de Coronavirus

A reușit să supraviețuiască la două războaie mondiale și teribilei influențe spaniole, una dintre cele mai devastatoare pandemii ale secolului XX. Dar nu a reușit să scape de Coronavirus . Hilda Churchill a murit la 108 ani , devenind cea mai veche bătrână din Marea Britanie. Femeia a murit sâmbăta trecută în zilul de bătrâni la Kenyon Lodge din Salford la numai  24 de ore după ce a fost testată pozitiv cu Covid-19 și cu opt zile înainte de a împlini 109 ani.

Femeia fusese pusă în carantină la aproximativ o săptămână după s-au prezentat primele simptome ale infecției. Născută în 1911,  cu un an înaintea tragediei Titanicului și cu trei ani înaintea începerii Marelui Război. În 1918 s-a îmbolnăvit de gripa spaniolă  împreună cu sora sa, care mai târziu murise împreună cu tatăl ei. Atunci peste 500 de milioane de oameni au fost infectați, dar ea a reușit să se vindece datorită spiritului său de luptătoare. Apoi a venit noul Coronavirus.

Coronavirus, o femeie a murit după ce a refuzat aparatul respirator: „Sunt alții mai tineri care au nevoie”

Nepotul ei Anthony a declarat presei engleze: „Când am vizitat-o ​​ultima dată, am vorbit despre Covid-19 și i-am spus că n-am să o mai pot vizita o vreme. Ea mi-a explicat că această gripă este foarte asemănătoare cu cea spaniolă, dar pe vremea ei nu existau avioane și cumva a reușit să se răspândească peste tot  Dacă nu ar fi fost Coronavirusul, sunt sigur că  ar mai fi rămas mult timp cu noi ”

În lunga ei viața Hilde a avut patru copii, 11 nepoți și 12 strănepoți, care acum o plâng pentru că nici măcar nu-și pot lua adio de la ea…

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com