Coronavirus, scene dramatice: cadavre abandonate în mijlocul străzilor sau în ghenele de gunoi

Pandemia de coronavirus afectează fiecare parte a lumii , de la cele mai bogate la cele mai sărace state. În țările în curs de dezvoltare, în care sistemul de sănătate este mai puțin pregătit pentru a face față unei asemnea situații de urgență, apar situații de criză: ca în Ecuador unde cadavrele persoanelor cu coronavirus sunt lăsate de izbeliște pe stradă de frica infecției.

Scenele din  orașul Guayaquil , capitala regională a Ecuadorului, sunt cu adevărat dramatice . În orașul care are mai multe infecții decât oricare altul , cadavrele persoanelor decedate sunt abandonate pe stradă .  Cadavrele înfășurate în pungi rudimentare de plastic sunt peste tot, în fața ușilor, la colțurile blocurilor, dar și în ghenele de gunoi… Problema ridicării cadavrelor durează de mai bine de o săptămână .

O asistentă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, batjocorită de vecinii din bloc

Între timp, fotografiile dramatice au făcut înconjurul lumii. Potrivit rapoartelor presei locale, cetățenii, de teama de a contracta virusul ar fi început să abandoneze cadavrele pe stradă. Martorii care raportează prezența cadavrelor apelând la numere de urgență spun că nimeni nu-i ajută. De multe multe ori cadavrele stau în casă și câte trei sau patru zile înainte de a fi abandonate pe străzi.

Guayaquil este orașul din Ecuador cu cele mai mari cazuri de infecții și decese pentru Covid-19. Capitala provinciei Guayas a înregistrat 615 cazuri din cele 2.302 prezente în toată țara. Autoritățile ecuadoriene au recunoscut dificultățile de ridicare a cadavrelor. Președintele Lenín Moreno a anunțat luni crearea unui grup de lucru pentru ridicarea cadavrelor din Guayaquil și a le oferi o înmormântarea demnă “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com