Coronavirus: o substanță naturală îl ucide

Descoperire fără precedent ! Coronavirus: o substanță naturală îl ucide

Posibilă descoperire în lupta împotriva coronavirusului : un studiu efectuat  de Bruno Rizzuti de la Institutul de Nanotehnologie al Consiliului Național de Cercetare (Cnr-Nanotec) din Cosenza cu un grup de cercetători din Zaragoza și Madrid, au relevat că o moleculă de origine naturale funcționează ca un inhibitor specific pentru Sars-CoV-2. Se numește quercetin , care are un efect destabilizator asupra 3CLpro, una dintre proteinele principale ale virusului, esențială pentru dezvoltarea acestuia și a cărei blocare a activității enzimatice este letală pentru Sars-CoV-2. Rezultatele cercetării au fost publicate în revista internațională de macromolecule biologice, scrie presa italiană Il Messaggero.

Rizzuti, autorul cercetării, a declarat: „În momentul de față, această moleculă este la egalitate cu cele mai bune antivirale disponibile împotriva coronavirusului, însă niciuna dintre acestea nu este aprobată ca medicament. Quercetina are o serie de proprietăți originale și interesante din punct de vedere farmacologic. Este prezentă din abundență în legumele obișnuite precum caperele, ceapa roșie și radicchio și este cunoscută pentru anti-oxidant, antiinflamator, anti-alergic, anti -proliferativ. Proprietățile sale farmacocinetice sunt, de asemenea, cunoscute și este bine tolerat de oameni “.

UE: infecțiile din Europa au revenit la nivelurile din martie

Adrian Velazquez-Campoy de la Universitatea din Zaragoza a spus că „cea mai interesantă parte a acestei lucrări este screeningul experimental efectuat pe 150 de compuși, datorită cărora quercetina a fost identificată ca o moleculă activă”.

„Evident – a concluzionat expertul – ne așteptăm să se găsească un vaccin , iar medicamentele vor fi în continuare necesare pentru persoanele deja infectate și pentru cei care nu pot fi vaccinați. Căutarea de noi molecule urmărește, prin urmare, să administreze o combinație de compuși diferiți, pentru a minimiza rezistența la medicamente și dezvoltarea de noi tulpini virale “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com