Povestea emoționantă a lui Beatriz, „bunica războinică” în vârstă de 103 ani care a învins coronavirusul

În ciuda faptului că coronavirusul afectează mai ales persoanele în vârstă sau cele cu alte boli, există numeroase cazuri de super – bunici de peste 100 de ani, care s-au însănătoșit . Și acum, pe listă, se mai adaugă o altă super-bunică, Beatriz Garcìa, care a reușit să învingă virusul la vârsta de 103 ani. Ginerele lui Beatriz, Fermin, după cum a raportat El diario Alerta, a povestit agenției de știri spaniole Efe, descriind-o drept o luptătoare pentru viață:

„Așa a fost mereu , o luptătoare, zâmbitoare și bună cu toată lumea, mereu dispusă să ajute. Nici măcar coronavirusul nu a fost capabil să o dărâme. ”

Beatriz este din Santoña, municipalitatea Cantabriei, în nordul Spaniei, și-a petrecut copilăria muncind pe câmpuri și îngrijind vacile, apoi s-a căsătorit și a avut doi copii, amândoi au murit înaintea ei, ca și soțul ei, care a murit în anii ’90. Fermin, care a locuit împreună cu soția sa, fiica lui Beatriz care a murit de cancer la sân, o descrie ca o soacră zâmbitoare și foarte puternică.

Coronavirus, aproape 244 mii de decese în întreaga lume

„Până acum  doi ani, soacra mea nu a fost niciodată la spital. Am locuit împreună și între ea și fiica mea a existat o relație foarte specială “. Până când demența senilă a bătut la ușă împreună cu o osteoartrită severă care i-a provocat dificultăți motorii și care l-a determinat pe Fermin să opteze pentru azilul Santa Ana din Santoña, neputând avea grijă de ea singură. Și tocmai aici Beatriz a contractat coronavirusul, unul dintre prima care a fost pozitivă și asimptomatică.

Întoarcerea la reședința ei, unde a trăit ani de zile, a fost triumfătoare, medicii au salutat-o ​​cu entuziasm și s-a lăsat fotografiată  zâmbitoare ținând un carton în mână pe care scria „ războinică la vârsta de 103 ani. Luptătoare până la capăt “.

SURSA: El diario Alerta

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com