Schimb de focuri de armă Coreea de Nord și Coreea de Sud, de-a lungul graniței demilitarizate

În dimineața zilei de duminică, 3 mai 2020, a avut loc un schimb de focuri de armă la granița între Coreea de Nord și Coreea de Sud. Potrivit unor surse militare din Seul, un post de pază din Coreea de Sud în orașul Cheorwon a fost lovit de mai multe focuri de armă din nord în jurul orei locale 07.40 ( 23.40 ora României). Nu au fost răniți, dar Coreea de Sud a răspuns cu două focuri de armă și unul de avertizare: reacția așteptată în aceste cazuri „din manualul nostru”, explică ei de la Seul .

Este prima dată în cinci ani, când trupele nord-coreene au tras către Sud. Cele două țări sunt încă în război din punct de vedere tehnic. De fapt  după armistițiul semnat în 1953 nu s-a ajuns la un acord de pace. În ultimii doi ani, tensiunile dintre nord și sud s-au mai relaxat. În septembrie 2018, liderul nord-coreean Kim Jong-Un și președintele Sudului, Moon Jae-in, au dat mâna la Pyongyang, fiind de acord cu necesitatea de a ajunge la un acord de pace și „denuclearizarea completă a peninsulei coreene”.

Tanzania, opoziția vrea să suspende Parlamentul după trei deputați au murit

Zona demilitarizată care împarte Coreea de Nord și Coreea de Sud este unul dintre cele mai fortificate locuri de pe Pământ, pline de câmpuri miniere și garduri de sârmă ghimpată. Schimbul de focuri de armă vine la doar câteva ore după apariția în public a liderului nord-coreean Kim, la trei săptămâni după dispariția lui.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com