La doar 15 ani moare de diabet din cauza unui diagnostic greșit

Rosie Umney, o adolescentă de 15 ani cu diabet zaharat de tip 1, a murit după ce medicii au diagnosticat-o cu otită. În timp ce era la școală, fata s-a simțit rău în timpul orelor de curs de la liceul Herne Bay din Kent și a fost în infirmeria școlii. Acolo a început să vomite iar părinții au fost chemați de urgență.

Cu toate că tânăra se simțea fosrte rău, medicul i-a diagnosticat o infecție ușoară a urechii, dar la  numai 10 ore de la diagnostic a murit din cauza cetoacidozelor. În realitate, fata se simțea foarte rău și a intrat în  comă. Medicul de familie nu a știut să recunoască o serie de simptome grave și nu a sfătuit familia să meargă la spital, unde ar fi fost tratată într-o manieră adecvată, salvându-i astfel viața.

Citește și Febră mare și cefalee, doctorii îl trimit acasă: un copil de 6 ani a murit de meningită

După moartea teribilă a fetei s-a  deschis o anchetă pentru a descoperi a cui îi aparține resposabilitatea pentru decesul tinerei.  Potrivit Daily Mail când Rosie a ajuns acasă, starea ei părea să se îmbunătățească, dar la numai câteva ore a început să se simtă mai rău, așa că a fost transportată la spital.

Nivelul glucozei din sânge avea valori normale iar familia nu știa că de fapt era bolnavă de diabet. Adolescenta a murit din cauza unei boli nedescoperite la timp și cu care ar fi putut să trăiască mulți ani de acum încolo, dar cu un tratament adecvat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com