Trump: „Se recomandă utilizarea măștii, eu nu o voi purta”

Trump: “Contagiunea de la persoane asimptomatice este relevantă. Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor recomandă folosirea măștilor nechirurgicale, dar este o alegere  voluntară. Nu cred că o voi face.” Acestea sunt cuvintele lui Donald Trump în briefingul zilnic la Casa Albă.

“Măștile chirurgicale sunt destinate profesioniștilor din domeniul sănătății. Utilizarea măștilor este voluntară, puteți decide să o purtați sau nu. Probabil voi alege să nu o fac. Este doar o recomandare, în mod voluntar”, repetă președintele, adăugând că indicațiile referitoare la măsurile de distanțare socială rămân în vigoare. “Nu o voi face….poate mă voi răzgândi. Dar mă simt bine … Este o recomandare … Nu este potrivit pentru președinți, prim-miniștri, dictatori, regi, regine … Nu știu, nu mă văd…“.

Coronavirus, Putin: ” Închiderea Rusiei iese din discuție ”

Trump repetă că nu are nicio intenție să blocheze trimiterea de materiale în alte țări, chiar dacă Statele Unite au nevoie și de cantități mari de aparate sanitare și echipamente de protecție pentru a face față situației de urgență. “Dacă Italia, Spania și Franța au făcut comenzi de ceva timp și așteaptă măști, nu le voi opri  transportul.  Ar fi foarte nedrept.”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com