De joi, Marea Britanie va testa o aplicație ”contact tracing ” pe Isle of Wight

Începând de joi, 7 mai, locuitorii din Isle of Wight – o insulă a Canalului Britanic – vor putea descărca o aplicație de urmărire a contactelor dezvoltată de NHS, sistemul britanic de sănătate. Iar începând de azi, marți  5 mai, aplicația va fi disponibilă pentru lucrătorii din domeniul sănătății și pentru unii angajați ai administrației publice.

Aplicația se numește NHSX. Acesta va funcționa grație sistemului Bluetooth și poate fi utilizat anonim: utilizarea acesteia va fi încurajată, dar nu va fi obligatorie. În multe moduri este similar cu ceea ce se dezvoltă diferite țări din lume pentru a încerca să reducă răspândirea epidemiei de coronavirus, informând oamenii despre posibilele contacte cu persoanele infectate.

Coronavirus, Casa Albă estimează: „în iunie vor fi 3000 de decese pe zi „

Isle of Wight are 384 de kilometri pătrați (mai mult decât Insula Elba) și aproximativ 140.000 de locuitori. Datorită faptului că este o insulă, a fost aleasă locația ideală pentru lansarea aplicației, în vederea extinderii ulterioare a întregului teritoriu britanic, care ar putea ajunge înainte de sfârșitul lunii mai.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com