NASA avertizează! Un asteroid mare va trece la o distanță mică pe lângă Terra: ”este mare cât Everestul”

Un asteroid mare va trece la câteva milioane de kilometri de Pământ până la sfârșitul lunii aprilie: a anunțat NASA printr-un comunicat de presă pe portalul său. Sistemele automate de localizare, situate la Centrul pentru Studii de Obiecte Aproape de Pământ din California, au identificat o masă de rocă mare care se deplasează cu viteză mare în spațiul adânc și gata să se apropie „amenințător” de planeta noastră.

Asteroidul a fost numit 52768 (OR2 1998) și se estimează că are un diametru de 4,1 km . Este cel mai mare asteroid din ultimele decenii care se îndreaptă atât de aproape de planeta noastră. Cel mai probabil va atinge distanța minimă față de Pământ pe 29 aprilie 2020 , la aproximativ 6 milioane de kilometri de suprafața Pământului. Vorbim despre distanțe cu siguranță importante din punctul nostru de vedere, dar în termeni astronomici sunt un număr mic.

Citește și VIDEO / Războiul din Siria văzut din satelit: moloz și oameni strămutați peste tot

Corpul stâncos se mișcă cu aproximativ 8,7 km / s , sau 31 000 km / h și, din fericire, nu se va ciocni cu planeta noastră. Un impact ipotetic al unui obiect atât de mare poate provoca consecințe catastrofale pe Pământ și chiar dispariția omenirii.

Masa rocilor va fi probabil vizibilă prin intermediul telescoapelor profesionale de-a lungul coordonatelor încă de definit

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com