Pământul strigă după ajutor: în Antarctica s-au înregistrat 20,7 grade

Niciodată nu s-a înregistrat o temperatură atât de ridicată pe continentul Antarctic. În ultimele zile, de fapt, acesta a atins 20,7 grade centigrade . Această cifră nu uimește doar pentru unicitatea sa într-un loc substanțial rece, ci și pentru că temperatura ridicată a depășit recordul săptânii anterioare de 18,3 .

Prin urmare, această știre nu poate fi considerată unică din cauza unei pure întâmplări ci ca un indice al unei tendințe foarte periculoase care pare să se impună din ce în ce mai mult pe planeta noastră și asupra vieții în sine.

Săracul nostru Pământ ne-a trimis mai multe alarme vizibile (pentru cei care doresc să vadă, desigur). De fapt, un iceberg imens de 300 de kilometri pătrați s- a detașat de ghețarul din Insula Pine , alarmând comunitatea științifică. Mark Drinkwater, expertul în Agenția Spațială Europeană (ESA) , a declarat:

Citește și VIDEO / Soldații americani și thailandezi beau sânge de șarpe într-o ceremonie bizară anuală

”Ceea ce este cu adevărat îngrijorător este faptul că fluxul zilnic de date dezvăluie viteza dramatică cu care climatul schimbă fața Antarcticii. Daunele cauzate de încălzirea globală nu afectează numai mediul fizic și echilibrul climatic slab, ci și fauna locală. ”

Coloniile dense de pinguini pigoscelizi (tipici pentru regiunea Antarctică) au scăzut cu 77% în ultimii 50 de ani.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com