Coronavirus: juriștii brazilieni îl denunță pe Bolsonaro la Haga pentru crime împotriva umanității

Coronavirus: juriștii brazilieni îl denunță pe Bolsonaro la Haga pentru crime împotriva umanității

Din fericire, până la urmă, guvernanții, mass-media, instanța constituțională și chiar aliații guvernamentali au frânat acțiunile președintelui  care până în ultimul timp încercase să reducă la minimum riscurile coronavirusului îngrijorat de pagubele pe care le-ar fi adus prietenilor săi de afaceri, scrie Globalist

Război, foamete, holeră și acum și coșmarul Covid-19: apocalipsa yemenită

Deși Bolsonaro a fost parțial neutralizat, Brazilia a înregistrat 1.222 de cazuri noi de coronavirus într-o singură zi, ceea ce a adus numărul de infectați la peste 10.000, în timp ce s-au confirmat alte  73 de decese, ridicând numărul la 432., a relatat  Ministerul Sănătății, potrivit căruia numărul de cazuri pozitive de Covid-19 a ajuns la 10.278. Brazilia este astfel consolidată ca țara latino-americană în prezent cea mai afectată de pandemie.

Până în prezent, doar două state nu au confirmat cazuri de coronavirus, Acre și Tocantins, în timp ce São Paulo continuă să fie statul cu cel mai mare număr de infecții, cu 4.466 de cazuri confirmate și 260 de decese, urmate de Rio de Jainero. Conducerea de urgență a președintelui brazilian, Jair Bolsonaro, a fost foarte criticată în această situație.

”Te omor pentru că te iubesc”, o tânără de 22 de ani ucisă de fostul ei partener după ce l-a denunțat

Vineri, Asociația Juriștilor pentru Democrație din Brazilia (ABJD) l-a denunțat pe președinte în fața Curții Penale Internaționale de la Haga pentru crime împotriva umanității din cauza gestului său „iresponsabil” împotriva pandemiei coronavirusului.

Sursa: Globalist

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com