În loc de apă, alcool: din robinetele a 18 familii din India curge bere și alcool

Un început de săptămână neobișnuit pentru 18 familii din India, care luni 3 februarie au văzut ieșind alcool din robinetele de acasă în loc de apă obișnuită. Povestea s-a întâmplat într-o clădire de apartamente din orașul Chalakudy, din Kerala, în statul sudului Indiei. Plângerea a fost făcută de locuitorii clădirii, iar investigațiile ulterioare au relevat că au fost deversate aproximativ 6 mii de litri de bere și alcool într-o groapă din apropierea puțului de apă curentă care alimenta diferitele case.

Peretele de pământ care separă cele două lichide dizolvate au făcut ca alcoolul să curgă în sistemul de apă. Se estimează că 20.000 litri de apă au fost contaminate, lăsând locuitorii caselor fără apă potabilă timp de aproape 24 de ore.

Citește și Tragedie în familie: o mămică a avut un atac de cord și a căzut peste bebeluș sufocându-l

Proprietarul clădirii, Joshy Malliyekkal, a declarat: „ Lângă apartamentul nostru se află Rachana bar. În urmă cu șase ani, acest bar a fost închis, iar depozitul lor cu alcool sigilat de departamentul de accize. În îndeplinirea formalităților de eliminare a alcoolului, oficialii au turnat tot lichidul într-o groapă pe care au săpat-o în interiorul complexului. ”

El a adăugat că: „ Folosim apă din fântână pentru a găti, bea, scălda și orice altceva . Luni la 4 dimineața, vecinii noștri care au copii mici ne-au sunat spunând că apa de la robinet mirosea urât “.

Nu este clar dacă au fost încălcate legile de mediu ale Indiei, dar proprietarul barului a compensat rezidenții pentru cheltuielile efectuate la curățarea sondei. Locuitorii nu intenționează să-i lase nepedepsiți vinovații și au declarat că vor depune plângeri la Ministerul Sănătății, la municipalitate, la comisarul de poliție din Thrissur și parlamentarilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com