Studentă violată și ucisă în biserica unde dorea să devină slujitoare și „să predice cuvântul lui Dumnezeu”

Uwaila Vera Omozuwa era studentă la universitatea din Benin City Nigeria, dar pasiunea ei a fost teologia. Chiar după ce anul trecut a obținut admiterea la Universitatea din Benin, tânăra de 22 de ani nu a încetat să meargă la cursurile teologice la o parohie locală a Bisericii Creștine Creștine a lui Dumnezeu din statul Edo, a spus sora ei mai mare, Judith Omozuwa, potrivit CNN

Dar viața lui Omozuwa a fost scurtată într-un mod brutal . Miercuri trecută studenta a fost găsită moartă, întinsă pe jos pe jumătate dezbrăcată într-o baltă de sânge în biserica unde a fost membru al corului de mulți ani, potrivit unui oficial al bisericii. În ciuda eforturilor ale medicilor de a-i salva viața, Omozuwa a murit la câteva zile după atac.

Un nou caz de abuz asupra copiilor zguduie Germania: identificați copii de 5,10 și 12 ani

Un bărbat a fost arestat în legătură cu moartea lui Omozuwa, iar polițiștii spun că autopsia a dezvăluit că tânăra a fost lovită în cap cu un stingător. Potrivit aceeași surse, medicii au confirmat faptul că victima a fost violată dar, acestă infracțiune pentru agenți nu se numește viol ci „agresiune sexuală inumană”.

Violența împotriva femeilor este o realitate zilnică în Nigeria, unde 25% dintre fete au fost violate înainte de vârsta de 18 ani, comparativ cu 10% dintre băieți, potrivit unui studiu UNICEF din 2014 .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Tu nu-mi spune ce să scriu, eu nu-ți spun cum să gândești.
Dacă ai ceva de spus, scrie la
ro.mondonews24@gmail.com